2021-09-13
話說之前老公獨自去偷歡,與同事食完Jan Jan串揚專門店係咁大讚,所以星期日就帶我去食好西🥰(由於要趁熱先好食,啲相炒哂車🙇🏻♀️)/個人覺得呢度既串揚真係好出色,平時食炸物好多時好厚粉又油淋淋,我通常都會咬走佢🙈但呢度既炸衣又薄又香脆,乾身唔油膩,跌左都要執番佢黎食呀🤣(排名分先後):🌟🌟🌟炸雪糕蛋糕 (一定要提早預訂‼️)炸粉香脆,內裡是軟綿綿的蛋糕和香甜的雲尼拿軟雪糕🤤冷熱交融,超!級!好!味!感謝老公分埋佢果半舊比我🥺係愛啊哈利❣/🌟天使蝦蝦頭香脆無比,就連觸鬚都可以食埋,蝦膏熱辣辣!蝦肉札實彈牙且鮮甜,我地一人叫左兩隻🤭/🌟帶子帶子炸得僅僅熟👍🏻厚肉且鮮甜,加上蒜片的香辛,又要一人兩粒lol/🌟三文魚三文魚仍然保持軟嫩多汁,同樣一人要食兩舊🙌🏻/🌟芝士炸芝士無敵😋脆卜卜的炸粉包裹著軟心芝士,必食!不過罪惡感太大就唔敢encore🙈/⭐️半熟煮玉子內裡的蛋黃係流心架,不過係原汁原味,所以要加多少少鹽提味/⭐️北海道海膽湯葉卷⭐️鮮蠔⭐️海老⭐️牛⭐️富士蘋果/另外,我地都叫左好幾款串燒,個人就覺得普普通通,可以留番啲budget食多幾串串揚🤫:🌟白鱔⭐️京蔥雞⭐️雞腎⭐️牛舌⭐️雞胸軟骨/主菜類:
🌟🌟🌟炸雪糕蛋糕 (一定要提早預訂‼️)
🌟帶子
🌟三文魚
三文魚仍然保持軟嫩多汁,同樣一人要食兩舊🙌🏻
🌟芝士
內裡的蛋黃係流心架,不過係原汁原味,所以要加多少少鹽提味
⭐️北海道海膽湯葉卷
⭐️雞腎
⭐️牛舌
⭐️雞胸軟骨
主菜類:
老公特別推介茶漬飯,烤香了的三文魚配茶漬飯很鮮甜;大阪炒麵好食但相對冇咁出色喎~
二人合共消費$1086,價錢並不便宜,但難得老公會話物有所值,誠意推介😘