2009-07-22
年幾之前同同事farewell, 意外地search到呢間野. 當時覺得好好味. 雖然呢到既價錢比出面一般既日式放題貴. 不過難得係當時十幾個人都覺得抵食. 係食完嗰次之後我對呢到既放題都係念念不忘. 但係都要等到年半之後既今日, 同朋友講開, 佢對呢到既芝士年糕讚不絕口. 終於都有機會再黎喇.雖然呢到話係不限時BUFFET, 但係我哋星期日去幫襯, 打電話去BOOK位時佢要我哋8點半前交枱. 咁同限時有咩分別... 不過無計啦, 星期日都唔好阻住人做生意. 打電話去問時佢話6點半先開始, 但係我個frd六點三到左佢都已經話可以開始order喇. 當我哋6點半上到去時即刻有得食. 黎食放題梗係要勁食魚生啦. 呢到刺身既選擇比一般既放刺要多. 好多地方無吞拿魚, 劍魚腩, 鱆紅魚等呢到都有. 唔知係唔係想黎左咁耐先黎到令到現實同期望有分別. 我覺得d刺身好似無我兩年前黎咁鮮. 變得有d一般貨色! 至於熟食方面, 我哋試左好多不過好似無咩等別難忘. 芝士年糕上枱時唔夠熱, 多春魚好細條仲要燶燶地, 秋刀魚無去魚肚好腥. 其他食過都無咩等別. 反而佢送嗰個甜品就幾好味. 應該係綠茶慕絲蛋
黎食放題梗係要勁食魚生啦. 呢到刺身既選擇比一般既放刺要多. 好多地方無吞拿魚, 劍魚腩, 鱆紅魚等呢到都有. 唔知係唔係想黎左咁耐先黎到令到現實同期望有分別. 我覺得d刺身好似無我兩年前黎咁鮮. 變得有d一般貨色! 至於熟食方面, 我哋試左好多不過好似無咩等別難忘. 芝士年糕上枱時唔夠熱, 多春魚好細條仲要燶燶地, 秋刀魚無去魚肚好腥. 其他食過都無咩等別. 反而佢送嗰個甜品就幾好味. 應該係綠茶慕絲蛋糕. 雖然經過最後衝刺已經好飽. 但係我仍然都可以食晒佢. good!
環境同衛生做得唔錯. 但係睇黎佢哋真係好趕, 8點半交枱, 8點已經問我哋可以上埋個甜品未, 8點3單已經送到, 25分已經係到收緊我哋d野. 8點半想唔走都唔得啦. 不過除左呢樣, 成晚既servic都唔錯, 一舉手就有人應, 又無漏單. 但係放題既食物質素好重要, 如果$200食今晚既質數, 我唔會黎第二次lu.