2018-01-31
今日出左糧,發現有bonus,仲唔係我洗錢既日子,哈,所以我就拉左我朋友仔去食好西啦。今次既好西,係好似令你去左日本既鐵板燒啊。餐廳提供唔少set,我就選擇左服務員狂推薦既澳洲和牛胸內膜食下啦。話明係套餐,當然唔會得主菜咁少嘢食啦,仲有沙律,餐湯,茶碗蒸,刺身,主菜,甜品。餐湯係羅宋湯,充滿蕃茄既味道,可惜油左少少啊。南瓜沙律非常好食,南瓜好甜,質感又好軟綿,小朋友一定重要。茶碗蒸蛋,蒸蛋淋左醬汁後,醬油色令蒸蛋更吸引。蒸蛋超滑溜,入面仲有菇,囗好濃香嫁。刺身有三文魚同金目鯛,金目鯛係魚肉爽囗既魚,魚味鮮甜,味道唔錯。三文魚則係肉質軟滑既刺身,囗感同金目鯛唔同,最估唔到係面紅白魚蛋啊,好有新年感覺。澳洲和牛胸內膜,血色好深紅的牛胸阿,果然係內膜既部份,特別深特別紅。廚師煎成七成熟,入囗既牛味超濃,肉質好腍,而且又有肉汁,點埋啲醬汁直頭冇得頂,好好食嫁喎,鐘意食牛既朋友一定要食啦。
餐湯係羅宋湯,充滿蕃茄既味道,可惜油左少少啊。
南瓜沙律非常好食,南瓜好甜,質感又好軟綿,小朋友一定重要。