2021-03-19 407 浏览
和栗蒙布朗 [$88]著名嘅京都甜点蒙布朗 喺香港可以食到喇!外层系满满嘅和栗泥面条 入面系云呢拿雪糕 仲有我最钟意嘅蛋白饼!!😍😍其实我本身以为自己唔钟意食栗子甜品 但和栗泥味道清新 食落唔会好济 加埋雪糕同脆口嘅蛋白饼 好香栗子蓉味又好香云呢拿味 容许我大叫一声 真系好好睇好好食呀!!!!!! 好轻松就搅掂!Signature十常吐司 [$72]佢系预先浸满蛋浆过夜嘅toast 食落好似玉子烧!但中间又不失面包松软嘅口感 好彩佢有焦糖香蕉同其他水果夹住食 如果唔系会有啲寡同比较腻 唔系讲笑 我会当呢个系主餐咁食 再食其他甜品😂黄豆黑糖豆乳 [$48]呢个真系又好睇又好饮 作为钟意食Q弹野食嘅me耐唔耐都会encore佢 丸子好Q同好QQ😂 黄豆粉好足 同豆奶夹埋嘅味super夹 好喜欢佢又厚身又浓嘅奶泡🥰天使之铃 [$38原味 $42抹茶/焙茶]Canelé😍😍系传统法式甜品 外层系焗到微硬身嘅焦糖脆面 入面系好似好松软嘅炖蛋咁 超!香!气孔仍好足够焙茶嘅茶味好浓 无原味咁甜 所以我会prefer食茶味多啲😚😚
和栗蒙布朗 [$88]

Signature十常吐司 [$72]