2020-06-25 76 浏览
見到棉登徑開左咁多間日本餐廳,一直想試好耐!經上網做左一輪功課後,決定揀左「木戶」黎試!門口已經勁有日本feel,好似去咗旅行咁!雖然今日係星期一,但全場爆滿,好熱鬧👍🏻隔離枱坐左一班日本人,直情好似去咗日本咁🤣🤣德島產沙甸魚沙律🥗,魚乾脆卜卜,配埋沙律菜一齊食口感新鮮!燒雞肝,入口即溶,好甘香燒雞腿肉,肉質鮮嫩,入口好多肉汁雞肉丸配黃金蛋,自家製免治雞肉再配上蝦肉,食落好彈口,肉質新鮮,再配上蛋黃一齊食,增加肉丸層次感醬油燒魷魚🦑,好大條,好抵食!掦蝦串,炸得金黃,蝦肉新鮮,再配上特別醬汁,ichiban !!!韭菜芝士豚肉卷,好大舊,勁多韮菜,豚肉燒得香口,再配埋芝士韭菜食口感一流!糯米雞肉丸,煙韌嘅糯米原來內有乾坤,有自家製免治雞肉,口感豐富!宮崎炸雞,日本雞肉真係唔同啲,食落多汁,就算炸都唔會覺得乾身,配上自家製蛋黃醬,好食到暈!後記:呢間餐廳廚師係日本人,所有食物都係高質素,真係一分錢一分貨,所有食材都係日本直送,好似去咗日本咁食得好輕鬆,好有feel!

門口已經勁有日本feel,好似去咗旅行咁!

雖然今日係星期一,但全場爆滿,好熱鬧👍🏻
隔離枱坐左一班日本人,直情好似去咗日本咁🤣🤣

德島產沙甸魚沙律🥗,魚乾脆卜卜,配埋沙律菜一齊食口感新鮮!

燒雞肝,入口即溶,好甘香
燒雞腿肉,肉質鮮嫩,入口好多肉汁

醬油燒魷魚🦑,好大條,好抵食!