2020-10-08
今日去開旺角買啲野,就想搵間cafe坐下休息下吹下水。上openrice就book左呢間5%, 佢係好多cafe嘅登打士街,上到去好快有位女侍應招呼我哋,佢好有禮貌,安排完我哋量體溫之後就俾我哋揀任何嘅位置去坐低。佢個卡位都好闊落又乾淨,坐落好舒服。我哋睇左下餐牌就揀左兩個set,分別係5%黑椒手打牛肉芝士漢堡同瑞士汁雞扒司華力腸意粉,飲品就包一杯40蚊或以下嘅,我哋要左一杯熱Mocha同一杯凍芒果百香果綠茶。飲品就首先上枱,估唔到熱飲都可以咁大杯!Mocha飲落甜甜地,愈飲愈香。而杯綠茶都唔會太甜,亦都有芒果味,幾refreshing。野食呢都好快上枱,個漢堡都好大個下,個牛肉入面仲有洋蔥,食落好juicy,配合埋啲生菜同蕃茄食就一流!個配菜薯條都好熱辣辣,炸得好香好脆。另外個意粉都好大份,尤其係塊雞扒,大過手掌嘅size,炸完又好多汁又香脆,配埋個瑞士汁就真係一流!而個意粉都煮得啱啱好,唔會over左。咁樣食下坐下吹下水都好舒服,佢仲有唔同嘅棋類提供俾大家可以玩。最後埋單唔駛三百蚊仲有得找,環境又好,服務又好,野食又正,有機會都可以嚟試下!