2022-03-06 114 浏览
仲唸緊假日同姐妹去邊度chill住打卡好?黎呢間位於赤柱嘅知名意式手工麵包cafe——Pane e Latte就啱啦!🌟covid爆發前,門口條隊長期打曬蛇餅,我地排左大半個鐘先可以入坐🥲🌟餐廳裝潢貫徹粉色歐陸設計,牆上掛滿了米蘭跳蚤市場嘅畫作同擺設,好有外國渡假風情,打卡一流呀!餐廳外牆以奪目嘅黃色為主,非常易認!🌟 麵包師傅每日都係地庫嘅烘培工場烘烤,所以麵包都係即日新鮮出爐㗎!💁🏻‍♀️Croissant Hazelnuts Gianduja $42作為牛角包關注組成員,當然要試下呢度出品嘅牛角包啦啦!外皮非常鬆脆,切落去clark clark聲,內裡軟熟,口感豐富。餡料係由原粒粒榛子磨製而成,非常香濃。唯一美中不足嘅係餡料同面頭白色嘅糖霜好甜,蓋過左牛角包嘅牛油味。但整體而言都係好味嘅!中意食甜野嘅人可以試下😆💁🏻‍♀️ Charlotte Raspberry $58酸酸甜甜地嘅蛋糕有4層餡料,包括棉滑嘅cream,濕潤嘅海綿蛋糕,野莓同好有咬感嘅外層蛋糕,口感好有層次,味道豐富😆😍整體評分味道:🌟🌟🌟🌟價錢:🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟🌟服務態度:🌟🌟🌟🌟instagrammable:🌟

💁🏻‍♀️ Charlotte Raspberry $58

😍整體評分