呢排個個都去Staycation ,唔通個個都得閒去Staycation 咩?有時想放假,不過唔係真係咁得閒,最起碼都要食返餐好啲嘅慰勞自己,今次就同朋友去食呢個泰國流水蝦,就當去咗旅行,開心返晚都好!餐聽環境都算舒服,間隔都闊落,一坐低就坐正喺長長嘅流水蝦道旁邊,望住咁生猛嘅流水蝦,隻隻都好大隻,游得好快,我就知今晚有食神啦!除咗令人食指大動嘅流水蝦,呢間放題餐廳都有唔同款嘅食物選擇,有好多嘅燒烤肉類、蔬菜、或者船河粉麵、海鮮、小食同甜品等,樣樣食物都好吸引咁,真係唔知點選擇。作為食肉獸,就梗係第一件事要試吓肉類同海鮮!梗係咩都要夾啲燒。不過我最推薦嘅就係比較少食到嘅花螺同蠔,平時一般燒烤都會燒啲蜆呀、元貝之類,因為比較方便。而花螺好多時都係大排檔先有,但估唔到原來線嘅方法味道都唔錯,螺肉唔會好硬,反而係爽爽地,至於蠔就唔使多講啦,每隻都好大,接近有手掌嘅size,而且好鮮味,燒完都仲好多水份,滿滿嘅蠔汁夠清甜。流水蝦隻隻都好活潑,夾起要小心,記得一定要放入冰桶雪暈佢先好燒。蝦肉好爽口,有好多膏,食到差啲要吮埋手指,哈!鍾意食牛嘅必試呢個牛柳粒,肉味香濃,而且好Juicy,但係唔會太

鍾意食牛嘅必試呢個牛柳粒,肉味香濃,而且好Juicy,但係唔會太肥,女仔食多幾粒都唔怕。

豬頸肉就比較肥美,但食落好香蒜香味,啖啖肉食得好滿足!

如果食肉覺得飽嘅話,都可以試吓燒玉子同燒菠蘿,不失為另一個清爽嘅選擇。

飲品方面,除咗一般嘅紙包飲品或者汽水之外,呢度都有提供泰國入口嘅果汁同埋梳打水,味道都唔錯,尤其係菠蘿汁同芒果汁,有粒粒嘅果肉!

整體來講性價比都算幾高,食物新鮮,仲有新鮮嘅流水蝦,同平時食嘅放題好唔同,感覺好特別!