2021-12-06 17 浏览
先來一個泰式椰青椰汁 來一個清新的感覺準備迎接每一道泰國菜泰式豬頸肉沙律醬汁舊惹味份量多豬 頸肉外面燒得卜卜脆裏面非常柔軟配襯買不同配料非常惹味 辣得非常過癮再來半打串燒 每一種肉分量剛剛好燒得非常香口 重點所在 就是個沙嗲醬汁 簡直係一流三隻燒大虎蝦啖啖肉淨係見到張相都知道勁真係放上枱就即刻聞到虎蝦海鮮嘅香味火燒功力有非常之好熱辣辣嘅石鍋咖喱豬肉蝴蝶腩係這個晚飯的重點因為咖喱非常之濃郁蝴蝶藍每一舊嘅口感都非常柔軟 有咬口之餘不會太韌 濃郁咖喱醬汁講到食咖喱一定要嗌蒜蓉包無論有冇叫咖喱都好其實都一定要嗌一下蒜蓉包因為依度嘅蒜蓉包非常之有誠意香脆強烈蒜蓉味口感一流這間舖頭完全可以滿足冇得去旅行又想去泰國嘅香港人 因為食物會令到你好似到了曼谷一樣下次經開太子必須要來一來這一間咁美好嘅泰式店舖 順帶一提依度還有雞煲火鍋這裏有不同嘅火鍋配料套餐見到都流晒口水下次一定要試埋佢

先來一個泰式椰青椰汁 來一個清新的感覺準備迎接每一道泰國菜

泰式豬頸肉沙律醬汁舊惹味