花海佈置+ 波希米亞Tone🌼嘅裝修,好似去咗峇里島旅行咁Chill🍸!點睇都唔似會喺觀塘區會見到,不過其實地鐵站出嚟行10分鐘就搵到,都唔算隔攝。個門面好靚,一行過就好易Spot到佢😍!呢度仲係Pet Friendly🐶🐱!半露天坐位都唔少,仲坐得好闊落,都幾推介大家帶埋毛孩過嚟Chill吓🐾。🍳Be Leaf All Day Breakfast $138通常諗唔到食咩都係嗌 All Day Breakfast 💁🏻‍♀️呢度嘅魚柳炸得皮薄脆口,仲好大塊😳!煙三文魚都有4片咁多,沙津菜亦夠新鮮🥗。整體味道都OK,正常發揮,係塊包烘得有啲硬。🍝鹽酥金菇小蕃茄鷹嘴豆醬意大利粉 $108呢個係新嘢,店員推介我哋要試吓。通常鹽酥金菇都會喺小食出現,不過今次擺咗喺意粉度。食落好脆好惹味👌🏻,而鷹嘴豆醬有啲似係淡咗嘅蕃茄醬味🥫,所以有個中和嘅作用,平衡返個口味。不過食落個意粉都好夠味,仲好飽肚🤰🏻。🍰85度朱古力心太軟配雪糕 $88新鮮熱辣辣出爐嘅心太軟係好正🤤!佢哋仲用咗MOVENPICK嘅咖啡味雪糕🍨,更加高質同好味😋不過最正都係層朱古力皮,入面啲醬好甜我就冇食晒喇!🍵宇治抹茶鮮奶 $51有驚

🍝鹽酥金菇小蕃茄鷹嘴豆醬意大利粉 $108
呢個係新嘢,店員推介我哋要試吓。

🍰85度朱古力心太軟配雪糕 $88
新鮮熱辣辣出爐嘅心太軟係好正🤤!

🍵宇治抹茶鮮奶 $51
有驚喜,幾好飲喎👍🏻!
之前有飲過其他Cafe係成口粉又或者好澀,呢度整得夠Smooth,奶味重啲好啱我口味😋。上面仲有球Cream,好邪惡但係好飲好多,飲晒成杯都唔會好滯👌🏻!

🍸情深似海 $68
呢杯係mocktail嚟,個名好似幾有詩意。
飲落係檸檬同西柚味,幾Fresh同消暑💚,不過細細杯感覺係有啲偏貴🤏🏻。

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
一場嚟到,記得要影埋佢個花花鳥巢打卡位先走呀📸🌸!

星期六Lunch嚟都唔算太多人,大家都好乖咁等冇人先埋去,所以我都好順利咁影到張靚相👸🏻。同埋要讚吓佢個座位高度同Angle都Set得非常好👍🏻,唔使點就角度就影到長腿相,成個構圖都好豐富,果然嚟打個卡都抵呀😍!

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧