2021-09-29
前排難得有長假期就淋著入東涌行下outlet,行到肚餓又吾想係東薈城入面食,揾到間幾正嘅餐廳係海堤灣畔個邊,行到係東薈城尾篤係酒店再落,行過去就5分鐘都吾洗🙆🏻♀️我哋去到餐廳都有室內同室外,個日我哋就坐室內,室內有時仲會有live show睇,個日都見到有班外國小朋友搞生日party!餐廳夜晚都可以比你同朋友坐底飲下野同shisha下❤️個日我哋晏晝去到就叫咗一個水牛雞翼、bbq chicken burger 🍔 中東style嘅烤雞肉串,仲有個tiramisu 😋全部都好好食,估唔到每樣野食都有驚喜😙水牛雞翼$98 雞翼烤得都岩岩好,食得出係即刻烤出嚟的,因為都好熱而且個雞翼皮有脆香味,仲配有墨西哥辣椒仔汁,雞翼本身都有少少調味,再點埋辣椒仔汁會令到雞翼冇咁流,佢仲陪有少少沙律菜!BBQ chicken burger $140依個烤雞漢堡真係一定要試,我覺得係食過最好食嘅漢堡頭三名❤️🍔首先佢份量都好大個,唔單止淨係沙律菜多連塊雞扒都係好大塊!佢嘅麵包雖然唔係用牛油烘過,但係超級軟熟😋成個漢堡一齊食真係好正,食吾停到口!Shish Taouk $85中東style烤雞肉串🍢烤雞肉質好嫩
水牛雞翼$98
BBQ chicken burger $140
Shish Taouk $85
中東style烤雞肉串🍢烤雞肉質好嫩滑,加左調味料都仲好滑,加上佢調味都好入味,佢雞肉之間都有用洋蔥三色椒隔住。仲跟了一塊簿餅,我哋就夾住雞肉食,再加埋佢比嘅辣醬,好惹味😍
整過餐廳野食非常高質,地方環境都好適合假期去放鬆下,同朋友或者情侶去都不錯👍🏻👍🏻