2019-12-18 251 浏览
前幾日去鰂魚涌行山拍拖 經過呢間越南野 見裝修好似幾地道就入咗去😳-// 香茅雞翼湯河 💲52 HKD//普普通通的河粉 湯底有啲淡要我另加辣椒😂 雞翼亦偏咸 比左一籃芽菜香葉自行添加 但係芽菜一食就好大陣菜青味🤢🤢🤢 色都變暗 成籃野一定放咗好耐 食左一條即刻後悔 所以千祈唔好加🤣-// 香茅豬扒飯 · 水晶香茅牛肉米紙卷 💲68 HKD//香芽豬扒飯嘅豬扒整得外脆之餘肉質亦keep住唔會太乾身👍🏻 不過份量太細 男朋友仔話食完話唔夠飽~ 水晶香茅牛肉米紙卷都唔錯 幾足料 係唯一一樣整得算地道嘅野😂-整體後講 佢lunch menu嘅價錢喺港島區黎講算好平了 食物水準不過不失 但河粉就真係麻麻地 如果想食正宗越南菜的話呢間唔係好嘅選擇🙈
// 香茅雞翼湯河 💲52 HKD//
普普通通的河粉 湯底有啲淡要我另加辣椒😂 雞翼亦偏咸