2008-09-21 13 浏览
以前到過黃埔分店食過, 覺得不俗, 於是一行七人來到荃灣呢間分店試下, 發覺好一般我地叫左一個大的泰式炸物併盤($130), 有炸魚餅, 炸素春卷, 炸蝦餅同香葉包雞各三件, 上檯時已經將佢地cut細左, 而且望落去都幾大碟, 絕無欺場, 全部都炸得香脆, 可以點酸辣醬食, 但味道一般, 沒甚特別, 食完每樣一舊都幾膩!!因為唔係個個食辣, 所以叫個細的冬蔭公($65), 有4-5隻半邊的泰式小河蝦, 湯的味道小辣同帶微酸, 有香茅同椰汁的香味, 係一個做得唔錯的冬蔭公!!另叫左一碟炭燒豬頸肉($68), 份量都幾多, 而且肉燒得唔錯, d邊香脆得來又唔會太燶, 加上個小辣的汁簡直係絕配, 個醬汁真係要讚佢地做得幾好, 因為出面好多泰國菜館都唔係一定做得好!!仲有飛天通菜一碟($45), 呢個就唔掂, 雖然佢有用麵醬, 辣椒同泰國蒜頭炒, 但係唔知點解都係無咩味道, 真係奇怪!!??另外點左蛋包海鮮炒飯量($75), 一來到見到好似無豉油的芙蓉蛋飯, 海鮮份量都算多, 但好似只係得墨魚同蝦??!! 唔知點解有好多紅蘿蔔同青豆粒, d飯又無咩味, 唔好食, 食完好似俾人欺騙咁!!最後仲有

最後仲有一點香葉牛肉碎乾炒河($55)同青檸冰($24), 呢個稍為好d, 用上一塊塊的泰式河粉, 用料亦很多, 有牛肉碎, 香葉, 青紅椒, 同豆角, 但係d料仲多過河粉, 感覺唔似食緊泰式炒河, 似食緊泰式炒粒粒多d

食物質素參差, 服務同價錢一般, waitress成日執碟, 好似想你地快d食完埋單咁, 所有無專登來試的必要, 埋單連加一$508
無味的
料多河粉少