2016-10-02
周圍嘅餐廳都限時食1.5小時,而且又想食意粉,唯有嚟pizzaexpress沙田店有2人套餐,唔使諗,就叫它,但免費飲品只限汔水,可加錢飲果汁焗磨菇芝士沾醬磨菇醬一般,丁點蘑菇香味都無,只覺係蘑菇色嘅鹹味醬汁,但好熱,小心食!面包粒ok,好脆,偏硬,本身已充滿面包味,有少少鹹,所以唔點醬汁食都可以主廚精選沙律沙律除咗隻碟好大,份量都好好大,多料:雞肉、豬肘肉、芝士、車厘茄、雞蛋、橄欖....沙律汁另上,讚廚師精選沙律幾好,雖然蔬菜唔算新鮮,但勝在夠多,食唔哂....芝士好淡味,麻麻地;如果唔落沙律汁,就比較淡而無味。皇后薄餅主菜係豬肘肉、蘑菇、橄欖🍕🍕🍕其實套餐嚟講,佢嘅份量係正常size,無縮水,like!!不過,質素就一般般,🍕🍕最正係薄底,底層🍅🍅汁好淡,少少酸鹹味;蘑菇同豬肘肉份量好少,有d位係分唔到,淨食芝士咁。千層面這是另加的,因套餐只得2款意粉揀。其實我覺得呢個有點過燶,但友人覺得ok,照食。味道還可以,但🍅汁係無乜🍅味!内裏嘅料都不足,只有三層,好似食淨意粉,無餸嘅感覺😝總括嚟講,pizzaexpress嘅質素好參差,唔係間間好味,沙田呢間就唔recommended f
焗磨菇芝士沾醬
主廚精選沙律
皇后薄餅
千層面
總括嚟講,pizzaexpress嘅質素好參差,唔係間間好味,沙田呢間就唔recommended for 大家