2008-01-01 7 浏览
呢個星期咁凍,打邊爐係一個好選擇,所以一家人去呢度,對上一次來食飯已經係三件年前,而家已經裝修過靚左,但係佢個開放式廚房設計真係唔識所賞,成個廚房冇一塊玻璃同外面隔住。 點解咁講,因為我今次打邊爐原本坐係廚房隔離,吸晒d油煙味,個位又細,個gas爐又唔生性,未食野個人已經火火地,兄長同部長理論,終於有得轉位。 講番食物先,今次叫左個孖寶,朱骨煲加桶蠔$138,再叫肥牛、桂花蚌、四寶丸、雲吞、炸魚皮、魚皮餃、西洋菜同"糖好"。個朱骨煲夠料好味,家兄食左3大件骨已經飽一半,肥牛有牛味,$48一碟唔錯,其他野都ok,不過要我再去就難D,因為個環境咁樣,我唔想去酒樓食飯,得到大排檔既環境。