鲗鱼涌海堤街除左日头做office生意之外,晚上好多店舖都会继续开,今晚就去到呢间以鲷鱼鱼汤做主打既小店,我觉得装修都几贴心,左边放置多张双人座位,而右边一排都系一人位,一个食饭既客人又唔会尴尬,餐厅又活用空间呢一点几好🥰------吉列猪扒定食 $85 7/10定食有中华沙律、鱼汤、沙律菜同埋主食吉列猪扒,色泽差一点点,炸得未够金黄同埋欠缺香气,而且猪扒偏薄身,不过粉浆都几薄,皮同肉唔会分离,食落脆口,肉质唔韧,旁边仲有日式酱汁同沙律酱,我就觉得日式酱汁比较好味😋沙律份量都几大方,可以中和炸物的热气感,不过米饭唔系珍珠米,呢点有点美中不足鱼汤平时食开定食都系配面豉汤,但呢到紧系配最出名既鲷鱼汤,汤呈奶白色🤤闻到浓浓既鱼香,第一啖饮到鱼既鲜甜味,第二啖饮到好重既胡椒同姜味,有点抢喉🙈

------
吉列猪扒定食 $85 7/10