2017-03-22 921 浏览
今晚女朋友仔生日,就對她好d,食餐豪la。珀薈酒店19樓樓上歺廳。場地小小也可以容納20人左右。一入到去爆谷機,但只做擺設,無爆谷。每張枱都有招牌燈一入到去有一袋熱烘烘麵包,幾窩心😛侍應細心講解前菜至甜品嘅選擇,原來餐牌特色在於顔色來選擇,我選擇紅菜頭湯(Red),加拿大豬扒(Red),黑朱古力蛋糕加草莓雪芭(Red),真的甘巧合全紅呀!前菜:冇得選擇,酒浸雞卷配上番茄他他加杞子。不是太濃烈嘅酒,仲食得出雞嘅味道,酒中帶小小酸味幾提神。因為侍應不小心手震,碟邊溢出少少湯,聽講紅菜頭好有益,酸酸地再加少少黑椒係ok 但不稱得上好飲。頭盤:燕窩南瓜汁意大利粉,南瓜汁好creamy ,甜嘅意大利粉我好少食,燕窩主要突顯佢矜貴。主菜:豬仔髀太淋,我鍾意有少少口感多些,相反五花腩做得幾好,中間肥肉變得軟身溶入瘦肉中,令整件五花腩出色😘。happy birthday to my girlfriend!佢好開心見到朱古力cake,酸酸雪芭令苦甜朱古力更突出。
今晚女朋友仔生日,就對她好d,食餐豪la。
珀薈酒店19樓樓上歺廳。場地小小也可以容納20人左右。
一入到去爆谷機,但只做擺設,無爆谷。
每張枱都有招牌燈
一入到去有一袋熱烘烘麵包,幾窩心😛
庆祝纪念
生日