2017-04-15 528 浏览
你要知道「三個女人一個墟」,現在加埋我就不堪設想,要搵一個寬躺舒適、環境優美、坐得耐、食物質數高餐廳幾傷腦筋。最後搵別「焱手工涮涮鍋」是不二之選。餐廳早鳥及消夜時段都有85折,非常抵食。小店有散叫,但最後我都們都叫set 🤗,佢地安排我們坐卡位,望住出面落地玻璃個view,好正。一落order 就上前菜二碟,分別是雜菜沙律及撈雞沙律,麻醬雜菜同小辣雞絲加速口水分泌,令我食慾大增。調味料架有不同醬料任均選擇。我們選擇了雪山飛龍鍋(蛋白球配龍躉魚湯):經理話千祈唔好郁個蛋白漿,等佢凝固就會變成鬆軟嘅蛋糕質感,滿心期待另一邊選擇東方美人鍋(竹絲雞配桃膠):講真真係未食過呢個配搭,又有益又健康。 我問經理點解中間會空左? 原來中間加清酒洋蔥煮蜆螺。有小小時間仲着🔥呀!隻隻都係鮮味個蛋白球終於凝固,食出來有魚湯味嘅蛋糕,好特別呀!圖上是手切封門樓,原來好珍貴,一隻牛得兩塊,肉味較濃,有咬口,彈下彈下,圖下是頂級安格斯牛頸脊,比較淋身,入口即溶,同様不錯。除此之外仲有海鮮拼盤,龍躉片、尤魚片、脆鯇片、海蝦、大蟶子。因為海鮮嘅關係,我們先食海鮮,後食其他配菜以確保佢新鮮。聖子真係好肥美,龍躉片好爽甜
餐廳早鳥及消夜時段都有85折,非常抵食。
調味料架有不同醬料任均選擇。

個蛋白球終於凝固,食出來有魚湯味嘅蛋糕,好特別呀!

圖下是頂級安格斯牛頸脊,比較淋身,入口即溶,同様不錯。
除此之外仲有海鮮拼盤,龍躉片、尤魚片、脆鯇片、海蝦、大蟶子。因為海鮮嘅關係,我們先食海鮮,後食其他配菜以確保佢新鮮。聖子真係好肥美,龍躉片好爽甜。每次都有五款不同嘅時令海鮮。
到手工火鍋拼盤:三層樓墨魚磚(中間)本身是熟,所以滾佢不能多於二分鐘,夾雜菠菜南瓜及原味,食落啖啖混合蔬菜魚片,好特別。牛肝菌黑松露餃子,真係充滿黑松露味,食得矜貴。手打安格斯香辣牛丸真的越食越辣,辣得得來好惹味。太極蟹子海鮮軍艦,小小芥辣味再加手打墨魚,豆腐卜薦底另一番風味。
鮮炸響鈴,上枱仲有啲微溫。比出邊街hea hea 打邊爐更顕誠意,注意滾時間不要太耐。
食完一個甘full 邊爐,再奉上一個自家製嘅木糠布丁,真係無可挑剔😍