2025-08-18
新派泰菜🥳點咗幾款招牌菜,每道都令人驚喜💫環境仲好舒服,同朋友一致好鍾意餐廳個落地大玻璃~🛶招牌泰式船河(本地新鮮豬)$118選用本地新鮮豬肉,有五花肉、肉丸、扎肉同碎肉🐽 湯底濃郁而且有層次~ 個人強烈推介!炒泰國通菜🥬 $98呢一碟炒通菜同平時食嘅唔一樣,主要係莖係冇咁多葉嘅,比一般嘅大條好多🥬煲仔上通菜爽脆,配上蒜蓉同辣椒嘅濃烈香氣,調味恰到好處💚原隻鮮魷🦑 $168賣相超震撼,長過前臂嘅鮮魷烤得外焦內嫩,肉質彈牙鮮甜,搭配泰式海鮮醬,酸辣嘅醬汁完美提升魷魚嘅鮮味。份量大到三四個人分享都夠🤤🍖藤椒豬頸肉 $58薄切嘅豬頸肉醃得入味,藤椒嘅麻香同泰式香料融合,燒烤後外層微焦~泰式牛肉炒河🍝 $128充滿鑊氣有啲似港式嘅乾炒牛河,河粉爽滑,吸收咗醬汁,配上新鮮豆芽,係食唔停口嘅🥹🥭自家製流心芒果糯米飯🍚 $88流心芒果糯米飯係整餐嘅完美收尾!糯米飯軟糯香甜,搭配新鮮芒果,酸甜清新,仲有自家製流心椰奶醬,濃郁嘅椰香同芒果嘅果香完美融合,入口絲滑,甜而不膩😙🧡最後連個椰青🥥都超好飲!係真係超級超級之清甜,我食親泰國菜都會點椰青,但真係呢一度嘅我飲過最清甜!!
🛶招牌泰式船河(本地新鮮豬)$118
炒[真係]泰國通菜🥬 $98
原隻鮮魷🦑 $168
🍖藤椒豬頸肉 $58
泰式牛肉炒河🍝 $128
🥭自家製流心芒果糯米飯🍚 $88
最後連個椰青🥥都超好飲!