2014-05-12
今日心血來潮路經此地~發現有間新開的舖頭~當然第一時間去試新野LA!舖頭用健康的蕃茄做招牌, 又有一D小食,相當吸引!!踏入門口第一步~已經有一男一女的服務員爭相招呼, 眼見客人唔算多~佢地安排左我坐喺餐廳的正中位置,,我覺得有少少感覺奇怪,但係又講唔出想調去邊~坐左陣~望望個餐牌,相片相當吸引,招牌係佢主打的蕃茄滑蛋濃湯 (仲有得揀大中細辣)其他配料就好似車仔面咁,腸仔火腿蛋咁上下,有D特別D係有德國炸豬手同炸鷄話晒係黎試新野,緊係點佢地D招牌菜啦~德國炸豬手蕃茄滑蛋濃湯(大辣) – 原先諗住蕃茄湯可以食得清清地~點估到服務員話可以加辣~我呢D米之連辣妹緊係唔會放過咁特別的味道LA~估唔到入口只係食到一DDDDDD辣味,相信係加左少少辣椒仔 噢~~ 可惜~再冇叫佢加辣了'當係蕃茄湯LA..佢話係蕃茄濃湯,期望可以放下一D~咁會開心一D~所謂的濃湯同一般的羅宋湯質地相若,有少少失望,傳說的滑蛋一D都唔滑,嗯.. 同樣放下不必要的期望,咁會開心一D, 另上德國炸豬手,可憐的小豬,眼見只係皮包骨~肉就有少少~炸得過左火,唔脆但燶~~噢…香酥炸鷄 – 服務員推介的招牌菜~細細件好啱我心水~外
舖頭用健康的蕃茄做招牌, 又有一D小食,相當吸引!!
話晒係黎試新野,緊係點佢地D招牌菜啦~
香酥炸鷄 – 服務員推介的招牌菜~細細件好啱我心水~外皮好似KXC的辣鷄皮一樣~上枱的時候仲熱辣辣,外脆內有肉汁~加埋泰式甜酸醬,入口感覺唔肥膩~!好味~!!
可能係下午茶時段,所以一直都冇咩人~
埋單時服務員仲友善咁話可以儲單免費做會員,叫我多D黎食~ ^O^