2023-02-22
收工約了朋友去觀塘,交收完順便附近美食,朋友介紹"雅苑餐廳"有雞煲食,雞煲也是我喜愛食,熱辣辣好滋味又美味。觀塘地鐵行前少少,開源道超方便,地方好闊落又光潔好多卡位坐,侍應生好有禮貌。介紹有好幾款雞煲,食完仲可以打邊爐,正呀!😊👍麻辣雞煲/重慶雞煲/醉雞煲 /奇味醬雞煲/胡椒豬肚雞煲。我哋叫咗奇味醬雞煲半隻 (不辣)外貌非常吸引,好多芫茜蔥,熱騰騰好香濃 ,仲有幾塊豬皮添,雞件好嫩滑,就算不辣味道都好奇妙好入味呀!👍推介加些配料,有美國雪花肥牛(小)/墨魚滑/雙拼餃有雲吞配魚皮餃/蔬菜有茼蒿和油麥菜。雪花肥牛白雪雪又紅潤,入口好嫩滑,雲吞好大隻蝦啊!基本上蝦肉多個豬肉,魚皮餃也好好味,墨魚滑是一條的,放落去大小隨意,入口有卜卜聲嘅魚子,再配茼蒿和油麥菜啱啱好。重有特大飲品~凍檸檬茶嘩!真的好大杯呀,幾乎成個檸檬好多片, 一杯就夠不用再添飲。👏多謝朋友介紹,食得好開心 ,下次可以約多幾個朋友食,選擇食物也多啲呢!😍
介紹有好幾款雞煲,食完仲可以打邊爐,正呀!😊👍
麻辣雞煲/重慶雞煲/醉雞煲 /奇味醬雞煲/胡椒豬肚雞煲。
我哋叫咗奇味醬雞煲半隻 (不辣)
重有特大飲品~凍檸檬茶