2009-09-21 19 浏览
而家香港好得意, 想食番d以前隨手都食到嘅野, 要好似尋寶咁先有.家住九龍的我, 想食好味d嘅雞蛋仔,一係要去好遠嘅將軍澳, 一係就過海, 今次就去左西灣河喇五點幾, 都幾多人排隊, 咁遠黎到, 冇理由只係食一樣架, 所以就叫埋夾餅喇.講真, 雞蛋仔呢, 係脆law, 入面真係唔夠軟, 而且蛋香係好少,唔係咁出色, 只係叫做好過d呃飯食的小食店..反而, 用同一個蛋漿整嘅夾餅, 就好好多, 或者因為有齊其他配料, 你唔會對個蛋味要求咁高, 只要佢夠脆, 夠熱, 而加d配料份量夠, 就已經好好味. 真係估唔到, 細個隨手都食到而且好味嘅野食, 而家變得咁難搵. 只係做到基本野, 大家就已經拍哂手, 希望老細你比心機做好d啦

2009-09-19