初初新開市已經去食,上環區平時一至五夜晚都已經係冇乜野食,唔係間間餐廳開夜市,星期六日更加係死城全日冇乜餐廳開。呢間野竟然逆市奇葩,淨係開晚市,星期六日都咁多人排長龍。一直都係灣仔嗰間店嘅fans,所以屋企附近開咗初初都好興奮,但入到去之後就好失望,因為發覺個餐牌同灣仔嗰個唔同,冇佢哋signature嘅船麵。另外想話,廚房啲職員廚師係肺炎嘅情況下冇戴口罩🙄😑個炒河粉同炒飯都真係比較鹹,炒飯係個餐牌度冇話辣,但係最後其實係辣囉。唯一值得一讚係嘅椰青好新鮮解渴。真係唔知啲人點解要排隊排到街尾,唔係覺得特別值得再encore,因為價錢比較貴,同灣仔店有分別,但係可能氣氛上係OK嘅。

呢間野竟然逆市奇葩,淨係開晚市,星期六日都咁多人排長龍。

另外想話,廚房啲職員廚師係肺炎嘅情況下冇戴口罩🙄😑

唯一值得一讚係嘅椰青好新鮮解渴。

2020-02-09