2018-06-05
見到食評好壞參半,去開深水埗就親身去試,門面正常,但打住「正宗」旗號就值得商榷望到菜單,自己tick,再交比樓面叫左個京汁茄子🍆做小食...$29蚊唔係問題,但真係好唔得,茄子沒咬口,就咁蒸完仲好大菜青味,只有上面d爆過既蔥係正常,個汁得個甜,但個茄子真係好差,味道同屋企就咁清蒸一樣生煎包,正常,但一定唔係正宗同惹味,個底係淋左既硬實,並唔係脆,個皮都唔算厚,肉汁都好多,不過感覺上多味精師傅係裡面努力咁整緊不過個包d湯算熱辣辣,小心辣到夜晚9點半後食滿50蚊,有生煎包送,不過我個人唔會再來最後我最後悔叫左呢個獅子頭菜飯,唉,唉,唉先講個獅子頭,老實說,我食個正宗既,裡面有包米通(上海人叫爆谷)同正路既馬蹄去提升個口感同減低肥膩咁,呢度...成大舊都係肥肉,肥肉同肥肉,需要知道外面正宗既半肥瘦都可以做得好靚好有咬感,另外全部都係味精憲汁,真係好杰,得個鹹但客觀講,佢地用珍珠米來做飯係唔錯,但碗飯係凍既,落水都唔夠,米粒都係硬既唔係貴,但百幾蚊買難食,不了
望到菜單,自己tick,再交比樓面
師傅係裡面努力咁整緊
不過個包d湯算熱辣辣,小心辣到
夜晚9點半後食滿50蚊,有生煎包送,不過我個人唔會再來
最後我最後悔叫左呢個獅子頭菜飯,唉,唉,唉
但客觀講,佢地用珍珠米來做飯係唔錯,但
碗飯係凍既,落水都唔夠,米粒都係硬既
唔係貴,但百幾蚊買難食,不了