2013-10-01 1130 浏览
屋企人食飯,細佬推薦依間,於是打的黎,因為位置有啲偏,佢係喺九龍灣工業區入面。去到好多人,地方都幾大,原來大部人黎都有訂枱的,不過我們walk in 都有位。聽聞依間金利來係好出名的,由十三坐搬過黎。我們五個人叫左炒油麥菜,椒鹽鮮魷,炒花甲,粉絲蒜蓉開邊蝦,炒東風螺,秘製話梅排骨。炒油麥菜,超油,用啲飯黎吸油,味道正常,無特別。開邊蝦好正,但好細隻,仲要海鮮價,差吾多十蚊一隻,吾抵。東風螺炒得好un,要咬好耐,雖然辣,但感覺吾入味。花甲,炒得太熟,而且成碟得十隻,好吾抵。最成係椒鹽鮮魷同梅排骨。鮮魷好脆,而且啲漿好薄,所以食落好好味,出面啲舖頭好多都好厚皮;另外個梅排骨好正,酸酸地好開胃,但有啲吾熟,食到有血5個人食700蚊,六碟菜,四碗飯,二支生力。有漏單情況,我們三催四請啲野食先齊,但伙記ok nice,有禮貌,地方狹窄,大排檔的衛生情度。應該吾會再黎嗽,因為俾佢好而抵食過佢的大有人在。

炒油麥菜,超油,用啲飯黎吸油
,味道正常,無特別。
開邊蝦好正,但好細隻,仲要海鮮價,差吾多十蚊一隻,吾抵。

東風螺炒得好un,要咬好耐,雖然辣,但感覺吾入味。
花甲,炒得太熟,而且成碟得十隻,好吾抵。
最成係椒鹽鮮魷同梅排骨。
鮮魷好脆,而且啲漿好薄,所以食落好好味,

5個人食700蚊,六碟菜,四碗飯,二支生力。

應該吾會再黎嗽,因為俾佢好而抵食過佢的大有人在。
2013-10-01