2024-02-12 82 浏览
新年流流 諗住搵間較多好評嘅餐廳(最近都係好評較多 只有一個比負評)開開心心食個新年飯 點知全部人都食到媽媽聲 異口同聲表示 錢就比咗 但係都唔知食咗啲乜嘢落肚😤😤 講真 上枱時 食物嘅賣相 一啲都唔差 但一放入口 完全係兩回事🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 我哋有叫到沙律🥗 👉🏻菜唔太新鮮 至於小食 例如焗生蠔 烤章魚👉🏻不過不失 另外有雞同牛嘅串燒🍢 👉🏻 啲肉又硬又乾 用刀都好難切得開 佢個主菜 炭燒慢煮原條牛肋骨 肥嘅部位同瘦嘅差唔多各佔一半 唔食啲肥膏嘅話 件牛肋骨係好細 但要接近$500 我覺得一啲都唔值 仲有佢哋個經典牛肉漢堡🍔 上枱嘅時候只係微暖 完全冇熱嘅感覺 仲有我哋塊牛肉係叫三成熟 但一切落去 起碼八成熟 而且個漢堡嘅size 細到一個點 同另外兩間接近嘅餐廳相差好太(Ruby Tuesday & Outback) 間直以為自己走咗入麥記 至於餐廳主打嘅海鮮拼盆 🦐🦞🌽🥔 味道還可以 但係全份海鮮 總夾雜一啲唔新鮮嘅 啲🦞又超細隻😵‍💫😵‍💫 值得一讚嘅只有個肉醬闊條麵🍝 值90分 總結 間餐廳我係唔會再去 因為真係太失望😩😩