2023-09-08 1380 浏览
听闻左依间私房菜好耐,又讲到同大班楼睇齐好厉害咁,啲菜式又好类似,满心欢喜去试吓。地点真系十分唔起眼,唔讲真系唔知有间餐厅🔸凉拌蛏子初初以为凉拌系四川口味,点知原来系wasabi🤢劲呛鼻乜味都食唔到,蛏子口感唔错既但真系太辣啦🔸沙姜焗鲍鱼拌东风螺螺肉同鲍鱼好弹牙,又有淡淡沙姜味几好食。鲍鱼切好片加埋东风螺,再捞埋啲葱好香🔸金银菜杏汁白肺汤个人本身对杏汁无好感,但依个炖汤杏汁味唔重又好鲜甜,又清又香🔸西班牙黑毛猪叉烧依个真心失望,佢系无蜜烧味又无烧烤味口感又软滑完全唔似食叉烧,坦白讲我唔知自己食紧咩,一嚿猪肉啰🤷‍♀️🔸香醉红𫊻今次真系期望越大失望越大,个花雕蟹汁过咸酒味又过浓盖过蟹既鲜味,陈村粉又蒸得过笼一啲都唔滑唔烟韧🔸姜米瑶柱樱花虾蛋白炒饭反而炒饭又几出色,炒得好干身又唔油腻,粒粒分明坦白讲依餐饭收我$1080/head其实真系有啲overpriced,又唔系好食态度又唔系好,环境又唔系特别好仲要好热,最后仲赶我地走,真系唔会有下次

🔸凉拌蛏子
初初以为凉拌系四川口味,点知原来系wasabi🤢
劲呛鼻乜味都食唔到,蛏子口感唔错既但真系太辣啦

🔸沙姜焗鲍鱼拌东风螺

🔸金银菜杏汁白肺汤

🔸西班牙黑毛猪叉烧

🔸香醉红𫊻

🔸姜米瑶柱樱花虾蛋白炒饭
反而炒饭又几出色,炒得好干身又唔油腻,粒粒分明