星期日冇lunch set, 只有alacarte menu要散叫, 都唔緊要啦, 即使一開始全店由我包場, 都即管試下啦! 杯雪糕嚟到本身都開心打卡. 點知一用匙羹潷, 即刻出事, 成杯嘢搖下搖下, 食嘅同時一定要用一隻手揸實隻杯, 如果唔係成杯野一定反。好啦. 咁揸住啦, 隻杯係用啲好薄嘅膠造, 受到手嘅熱力即刻溶哂. 一路食一路滴. 最搞笑啲職員見到我咁狼狽, 佢嘅解釋係話.所以就畀張紙巾D客墊住食囉. 下, 完全唔會work喎. 滴到我成手都係黐笠笠. 畀張餐紙有鬼用. 咁拿拿臨, 開turbo快速食啦. 真係「好彩」, 隻杯啲膠又薄, 用匙羹潷多幾下, 已經裂開, 個杯底又勁窄身, 匙羹更申唔到落底, 未食到尾就已經食唔到啦. 搞到一手都係, 終於食完.齋睇相係靚嘅. 但實際操作完全唔知想點, 由承托雪糕膠杯嘅底座同枱面個碟都係搖搖下. 個膠杯只係凌空係底座咗上面, 因為隻杯太細係掂唔到個底嘅. 呢款甜品設計及食具採購直情係一大敗筆本來都唔想寫評語嘅, 返到屋企真係越諗越嬲. 🤣埋單條女仲要黑我面. 今時今日咁嘅服務質素唔得㗎. 唔怪得繁忙時間舖頭都靜英英. P.S. 明明埋

呢款甜品設計及食具採購直情係一大敗筆

今時今日咁嘅服務質素唔得㗎. 唔怪得繁忙時間舖頭都靜英英.

P.S. 明明埋面仲其他位. 都要另一枱客坐近大玻璃度暴曬太陽, 唔畀啲客揀埋邊既位. 鬼咩得個幾枱客. 再畀客人揀坐入去, 外面望你間舖咪一啲人氣都冇. (無)生意之道原來係咁.
2023-09-03