2015-11-03 1860 浏览
是晚跟男友同大佬係附近商場亂逛完,近11點見肚餓,辣椒又再次使用絶招1拖2拉咗佢哋上滿江紅.上到嚟,侍應話要快啲落單,廚房就收,咁我哋就快快點了辣子雞,毛血旺同滷水双拼再點了啤酒。辣子雞好快上枱,但令小妹出奇嘅係點解會有孜然粉嘅,以前嚟食過好似冇喎,而且其他打川菜牌頭嘅餐館都唔會落孜然做辣子,真係諗唔明。這份辣子雞用上大量辣椒同花椒,但花椒太多太麻,其他辣味,雞味全部冇哂,只食到麻同孜然粉,小妹認為應改名為孜然花椒雞碎配干椒(裝飾)。呢碟so call 辣子最好食嘅係腰果,除咗腰果,啲雞太碎,而且多碎骨,食佢一定要小心食。分分鐘要用手搣走啲碎骨先可以食,但你同時又要大大啖飲啤酒沖淡麻味,係咪好忙呢!好彩有叫到滷水双拼,甜滷水幫忙減淡麻度,可惜我已經食唔到當中嘅滷水味了,因為我已麻到冇哂味覺最後嚟嘅毛血旺,毛血旺冇咩底味,唔辣,可能原本有嘅,只係我已麻到食咩都冇味,嬲死個辣子雞呀。另一樣唔開心係唔見咗我愛嘅午餐肉,換嚟薄薄細細嘅火腿,好彩仲有芝士腸填補返心靈空虛。。。整體 嚟講,除咗麻,冇咩其他味口。

。另一樣唔開心係唔見咗我愛嘅午餐肉,換嚟薄薄細細嘅火腿
,好彩仲有芝士腸填補返心靈空虛。。。

整體 嚟講,除咗麻,冇咩其他味口。