2025-02-27 251 浏览
好耐之前喺大水坑村試過呢間餐廳 覺得非常好好味😋近排再去發現原來搬咗去大圍田心村入面。咁耐冇嚟分別叫咗五道菜式回味一下~✨泰式海南雞飯配香茅油飯海南雞切得非常美觀,賣相好吸引。雞肉嫩滑,食得出係有雞味並唔係雪藏雞。伴上三款醬汁:薑蓉、甜豉油、泰式醬,個人喜歡點薑蓉 ,咁樣係最食到海南雞嘅原味道🤩✨泰式燒雞扒飯配蔥油汁兩件雞扒大大件燒到外皮焦脆,肉質係爆汁好Juicy,伴蔥油汁食好香好惹味。😋✨蔥油炭燒豬扒配白飯一碟仲有三大件豬扒,每件都有手掌🖐🏻咁大豬扒煎到軟腍,食落甘香配上蔥油醬好好送飯。✨泰式青咖喱牛腩青咖喱辣度唔高,適合香港人口味。聞落好香椰香,牛腩炆得好淋🤤。 ✨碳燒豬頸肉另外散叫左份豬頸肉,份量多又大件,燒得啱啱好,唔乾柴有好香嘅炭燒味👍,配埋酸甜醬汁食可以減輕油膩感。總括黎講餐廳性價比幾高,菜式份量好夠。 除左野食之外,要一提咖啡都唔錯!👏📍泰中意大圍田心村254號地舖#homei.eatfood #homei.eatfood_大圍#大圍 #taiwai #大圍美食 #泰中意 #泰國菜 #foodie #hkfoodie #海南雞 #打卡美食 #美食推介
好耐之前喺大水坑村試過呢間餐廳 覺得非常好好味😋
近排再去發現原來搬咗去大圍田心村入面。
咁耐冇嚟分別叫咗五道菜式回味一下~

✨泰式海南雞飯配香茅油飯

✨泰式燒雞扒飯配蔥油汁
✨蔥油炭燒豬扒配白飯
一碟仲有三大件豬扒,每件都有手掌🖐🏻咁大
豬扒煎到軟腍,食落甘香配上蔥油醬好好送飯。

✨泰式青咖喱牛腩

✨碳燒豬頸肉
配埋酸甜醬汁食可以減輕油膩感。

📍泰中意
大圍田心村254號地舖