2022-06-18
📍太子pantone主題cafe‼️· 食物飲品普普通通🥺 -- Moontone🌕☕️·#pigfoodiexhk_太子#pigfoodiexhk_cafe========================Moontone係長洲角酪嘅姊妹店,記得上年好多人食,成日排長龍🙈不過近排似乎熱潮已過,依家唔洗排隊都食到🙈------------------------------⭐️濃厚芋泥山 $88 (3.5/5)份量都幾多建議同朋友share食~芋泥係用mont blanc形式呈上,好似一條條麵咁🤣食落都幾綿密,芋味天然唔太甜~入面仲有忌廉同蛋糕,正常發揮~整體唔算特別------------------------------⭐️蜜瓜Latte $58 (2/5)蜜瓜好似月亮咁放喺面頭,賣相幾有心思~雖然標榜用咗4.3特濃牛乳,但飲落味道好淡好似奶水咁🫠頗為失望------------------------------整體嚟講甜品係幾有特色,但味道就普普通通,個人覺得試過一次就好了~------------------------------賣相:3.5/5味道:3/5性價比:2.8/5回頭:
#pigfoodiexhk_太子
#pigfoodiexhk_cafe
========================
⭐️濃厚芋泥山 $88 (3.5/5)
⭐️蜜瓜Latte $58 (2/5)
賣相:3.5/5
味道:3/5