2024-04-22 6 浏览
今天约了朋友聚下旧,谂住揾间静静地的餐厅倾下计又不限时的。去了太子呢间 Owl's stage, 店内有如其名Owl, 见到好多猫头鹰摆设好靓好特别,除左摆设之外仲有啲好特色嘅🦉画添。打完卡一轮,见menu啲set lunch 都有好多选择,同朋友叫咗两个 lunch set,一个系蒜香牛油汁美国鸡腿肉露笋意大利饭,鸡腿肉都几嫩滑 (吃白肉比较健康,鸡肉份量就不算多,但胜在够健康)牛油汁几乎包满了每粒意大利饭,带香味又不会感觉腻。 以前食过有啲意大利饭会又硬又滞,但呢个就完全无呢个感觉。另外一个set - 烧牛肉焦糖洋葱意大利包,呢个有惊喜㖞,烧牛肉几厚身,肉汁好juicy, 软包有烘底好香软,配撘得好好味,仲有配黑醋沙律好开胃健康。另外不少得一提个餐汤,椰菜花薯仔汤,薯仔味浓郁又够热,最怕饮啲汤系唔够热的,是健康之选👍🏻整体来讲都坐得舒适,食得健康。