2023-09-16 132 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯之前喺荃湾西食过 pekopeko,依家已经唔系住喺荃湾,所以专程去到太古城食,叫咗个二人餐$798当中包含咗❣️两杯welcome drink可以选择Sparkling wine或者橙汁❣️头盘烟熏三文鱼蟹肉有四块新鲜嘅三文鱼鱼生,配上酸微微嘅调味酱,配搭埋蟹肉同埋鱼子,鲜味非常,令人食欲大增。❣️餐汤蘑菇忌廉汤配烤芝士多士蘑菇味非常之浓郁,而且打到蘑菇碎好细滑,好饮。❣️ 沙律我哋选择咗招牌嘅stone fruit salad, 当中有好多水果,包括蓝莓,李子,蜜桃,无花果,提子,新鲜嘅沙律菜淋上咗酸酸甜甜嘅黑醋汁,感觉好健康。❣️主菜扇贝明太子意粉扇贝煎到两边好香脆,配上咸香嘅明太子汁,令人忍唔住一啖接一啖 龙虾米多呢个菜式系将啲龙虾肉起咗出嚟先,再配合芝士同埋白汁酿焗,无论系卖相定系味道都非常之好。伴碟有好多新鲜嘅沙律菜。❣️餐饮冻柠茶冻咖啡❣️甜品可以有两种选择心太软/ 自家制芝士蛋糕配蓝莓酱自家制芝士蛋糕好creamy, 芝士味浓郁,质感幼滑,配上蓝莓酱,唔算甜,几特别又好食。如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!你
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
❣️头盘
烟熏三文鱼蟹肉
❣️餐汤
蘑菇忌廉汤配烤芝士多士
蘑菇味非常之浓郁,而且打到蘑菇碎好细滑,好饮。
❣️ 沙律
可以有两种选择
心太软/ 自家制芝士蛋糕配蓝莓酱
你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
Peko Peko Eatery (康怡广场)
地址: 太古康山道1-2号康怡广场北座地下G7-G8号舖