2024-10-01
🍱餐廳:HAND3AG THE TABLE (金殿台元宮閣)🏫地址:太古太古城道20號太古城金殿台元宮閣地下G404號舖☎️電話:31010131今日我去咗一間位於太古城的小型西式休閒餐廳。餐廳裝潢簡單舒適,非常適合與朋友一起享用晚餐,每道菜的份量都非常豐富,絕對值得一試,就等我分享吓印象最深刻嘅三款食物:~燒西班牙帶骨豬扒$98有烤翠玉瓜、紅蘿蔔同薯仔做配菜,好豐富!豬扒煎得非常出色,肉質鮮嫩多汁,咬落去口感十足,加上搭配的調味醬汁恰到好處,增添了層次感,令整體味道更加濃郁😃~自選沙律($68)$68已經可以揀5款配料,一款醬汁同埋菜底,貪心的我梗係揀混合沙律菜啦😂另外見到有超多選擇,忍唔住加$20加多兩款配料😁配料各具特色:例如自家製烤雞肉嫩滑多汁;日本仿蟹柳彈牙;烤西蘭花增添香脆口感;日本蛋沙律令沙律更開胃,健康之選😍~朱古力Affogato 牛乳軟雪糕芭菲雪糕上面有Oreo餅碎同不會太甜的Brownie,再結合滑順的牛乳軟雪糕,口感豐富且不膩,炎炎夏日食呢個真係一流👍
台元宮閣)
☎️電話:31010131
~燒西班牙帶骨豬扒$98
~自選沙律($68)
~朱古力Affogato 牛乳軟雪糕芭菲