2017-08-01 63 浏览
拉麵天王——呢間拉麵店係佢新開張嘅時候食過一次,今日經過,決定再食多次,看看味道如何。餐廳環境沒有太大嘅改變,唯一改變係記得新開張是全男班嘅拉麵店,今日係全女班,好期待!既然咁耐冇來,當然要點返之前食開嘅黑天王!黑天王$82 :黑天王湯底已黑蒜和豬骨淆成,蒜香十足。拉麵是幼麵,可自選軟硬程度,我選了普通,果然剛剛好,拉麵亦處理得很好,沒有半點鹼水味。我最愛的依然是糖心蛋,蛋香很滑。叉燒軟熟,很好吃。很值得一讚的是:配料份量非常充足,而且菜很鮮甜,令人份外飽滿。追加小食:豚角煮其實食完拉麵已經夠飽的,不過我嘴饞,很耐沒有吃豚肉煮,很想吃肥肉,過過口癮,所以也點了😬肉帶焦香,還很稔熟,超乎預期,很不錯👍天氣炎熱,所以我也點了一支可口可樂。支裝的可口可樂很是懷念!總括而言,價錢與份量味到相符,是紅磡區少有的經濟實惠嘅拉麵。

既然咁耐冇來,當然要點返之前食開嘅黑天王!

黑天王$82 :

追加小食:豚角煮