2023-07-26
天水圍天耀商場地下開多咗好多新食肆😍🐷 呢間台式火鍋🍲店 之前已經試過佢哋荃灣嗰間分店 今次咁近我一定要再試吓🌸 行到門口已經見到佢哋最標誌嘅櫻花樹🌸 舖頭地方都好大 乾淨整齊,而且冷氣好夠午市10:00-17:00最吸引嘅就係佢哋有午市60分鐘定量火鍋🍲 除咗肉類係定量外 配料,台式飲品同埋甜品都係任食😍😍今次我哋就揀咗紐西蘭項級肉眼草飼牛150g$118/1 only 仲要配料甜品飲品任食九款湯底任揀有-麻辣湯-椰子雞湯-蕃茄湯-昆布湯-藥膳當歸湯-豬骨-壽喜燒-沙茶-芝士牛奶鍋🍲🍲呢個價錢性價比好高🥰🥰我哋就揀咗鴛鴦湯底,分別係豬骨同埋芝士牛奶鍋🍲🌸呢度係用QR code落單職員好快上湯底 之後就上定量紐西蘭草飼牛🐕🐮因草飼偏瘦,但食落唔會鞋囗 🐮牛肉質唔錯👍🏻 唔鍾意食太肥嘅朋友可以一試另外出面有一大枱自助蔬菜🥬🥦生菜,娃娃菜羽衣甘藍 🫑🥬冬瓜、翠肉瓜淨係蔬菜嘅選擇都有唔少魚丸🥚芝士餃、蛋餃、獅子狗🥟醬汁🌶️仲有唔少麵底選擇 配料任食🐷飲品方面都有唔少台式飲品任君選擇我哋試咗水果茶 、大紅袍珍珠奶茶、熱情果梳打 每款飲品都可以選擇甜度冰量 😋😋最後仲有任食甜品 🍮不過因為我哋太飽
今次我哋就揀咗紐西蘭項級肉眼草飼牛150g
-壽喜燒
-沙茶
-芝士牛奶鍋🍲🍲
呢個價錢性價比好高🥰🥰
我哋就揀咗鴛鴦湯底,分別係豬骨同埋芝士牛奶鍋🍲🌸
呢度係用QR code落單
職員好快上湯底 之後就上定量紐西蘭草飼牛
🐕🐮因草飼偏瘦,但食落唔會鞋囗 🐮
牛肉質唔錯👍🏻 唔鍾意食太肥嘅朋友可以一試
魚丸🥚芝士餃、蛋餃、獅子狗🥟
醬汁🌶️仲有唔少麵底選擇 配料任食🐷
飲品方面都有唔少台式飲品任君選擇
最後仲有任食甜品 🍮不過因為我哋太飽冇叫到,我見佢選擇都有唔少
雪糕窩夫、雪花❄️冰、芋圓仙草🥰
呢個價錢咁多嘢任食其實好抵,性價比好高😍🐷