2023-09-14 62 浏览
首先講咗湯底先,打邊爐梗係要食麻辣湯底🌶 個湯一嚟就香氣撲鼻,辣椒花椒落得好足料,又香又麻🤩 而另一邊我哋就揀咗甜甜哋嘅台式壽喜燒🍲 平衡返個口感。 肉類方面🥩 個人比較推薦嘅係極上牛翼板🐮 食落去好嫰滑,入口即溶😋 打邊爐啱曬!而中意牛味重啲嘅就可以食紐西蘭頂級肉眼草飼牛,食落非常多汁🤤 驚喜嘅係佢嘅羊肉卷🐏 食落都幾爽口,而且羶味唔會好重。 打邊爐配料方面🥬 佢哋除咗有平時常見嘅配料,仲有啲特色嘅台式配料,米血糕🍢係一個必試嘅選擇,彈牙得嚟又有嚼勁,吸埋濃郁嘅麻辣湯底,真係好正😍 另外,甜不辣味道亦算唔錯,食落幾開胃👍 呢到仲提供好多款台式小食同甜品比你任食,地瓜丸🍡炸得外脆內軟,係我最中意嘅小食之一。脆皮香蕉🍌同香甜蕃薯仔🍠都好好味,重點係咬落去仲係熱嘅,呢個位真係好加分🥳 最後,每人仲可以嗌一杯Movenpick雪糕🍦,今餐真係好飽好滿足😆