2017-11-18
工作去到天水圍,呢排天水圍啲商場翻新,又開了啲新食店,去到門口光鮮,店內裝修型格,以火車站做主題,店內三尖八角,桌椅幾迫!我哋坐靠牆四人位,台式食物選擇多!鹽酥雞扒肉燥飯($52)份量大,喜歡啲食物一碟各有位置,唔會撈汁!雞扒大塊,外面香脆,內有肉汁唔會乾,如果多少許淮鹽會更好!飯好鬆軟乾身,好好味,肉燥多汁濕潤,不過味道偏甜!醃椰菜好爽好味!鹵水蛋太實!又無乜味!整體好味台南魚丸湯:湯夠熱,肉丸彈牙,生菜爽口!湯底清甜!熱柑桔檸檬🍋:熱飲好大杯,叫了少甜!非常熱!柑桔加檸檬酸酸地開胃唔假!好味同事食:椰子奶酥吐司($58)阿春麵線:珍珠奶茶:胚芽奶茶:為了夠數攞泊車優惠,另外叫了個小食:皮蛋豆腐($28)賣相幾好!豆腐滑,皮蛋特別嘅味道,加上肉鬆同青瓜,幾種唔同嘅質感食物夾埋一齊,味道又夾到!好味!店員有禮斯文,我哋分幾次落單都仲保持笑容!比錢最尾仲幫忙解決泊車問題!好窩心!
台南魚丸湯:湯夠熱,肉丸彈牙,生菜爽口!湯底清甜!
同事食:
椰子奶酥吐司($58)
阿春麵線:
珍珠奶茶:
胚芽奶茶:
為了夠數攞泊車優惠,另外叫了個小食: