2021-10-27
呢間成都老碼頭火鍋,係成一年前我經過嘅時候已經好想試,始終係香港想食正宗d麻辣火鍋都難。今日終於約到個食得辣嘅朋友嚟呢度食。呢間鋪啲醬料配套都幾齊,基本上照顧晒港式邊爐,同埋四川邊爐既需要。今次我哋打嘅係四川邊爐,所以我攞咗油碟,乾碟。餐廳好細心咁為一啲唔識調配油碟嘅客人準備咗現成嘅油碟👍🏻。湯底揀佐香港風味麻辣同埋藥膳,一上台就聞到好香既味😚草原鮮毛肚,咁講到四川邊爐點可以少得毛肚呢,呢度嘅毛肚質量好好,最基本係做到一塊塊感上枱,用七上八下嘅方式去淥,係可以做到爽口彈牙,配搭我哋叫咗嘅成都中辣湯底同埋乾碟,辣到爽呀😋瘋狂辣牛肉,呢個個牛肉鋪滿晒辣椒係上面,食落去充滿辣椒嘅香味,最重要去辣得好夠喉,推薦好食得辣既人試下。👍🏻手工韭菜餃,韭菜餃個性價比都幾好,半份有五粒,味道都唔錯😋,幾推薦試下!極品鵝腸,鵝腸好有趣咁用隻鴨裝住出嚟,佢同我毛肚一樣,基本上都係四川火鍋嘅必叫之選,不過煮呢個嘅時候要小心唔好煮太耐,唔係就變咗橡筋,鵝腸整體唔差👍🏻。現炸酥肉,酥肉的確係現炸,啱啱上枱食落去會有少少辣口。食落去好香口,建議點一下個辣湯底,再點乾碟,一流享受😏。整體來講我好鍾意呢間野,服務細心,
湯底揀佐香港風味麻辣同埋藥膳,一上台就聞到好香既味😚
整體來講我好鍾意呢間野,服務細心,野食水準唔差,野食既選項多元,各位可以一試。