2018-07-05
宜間扒房西餐廳又平又抵食,出開黎旺角決定再encore!發現menu有新驚喜,多左軟殼蟹作為前菜唷!原隻既軟殼蟹奉上,睇見都流口水喇!軟殼蟹水準都幾高,炸漿唔厚!薄而脆,炸完之後蟹肉都仲有水份,香脆可口呀!頭盤各點了芥末薯仔沙律🥗及薯蓉焗田螺!薯蓉香滑,田螺爽口,正!沙律加左芥末,清新通鼻又醒神呀!濃郁既龍蝦湯配香脆既蒜蓉包,味道一流!龍蝦湯味道濃郁而不鹹,飲完都唔會口渴!七成熟既牛扒一如既往,同上之食既一樣牛味濃郁,肉質軟稔!生熟度掌握得非常好!石斑魚南瓜芝士飯賣相精緻又好味!芝士焗至微燶,仲可以拉成絲,芝士控必愛!米飯饟左係南瓜入面不單只有芝士香,仲多左層南瓜香味啊!一邊食,仲可以一邊刮南瓜肉。石斑魚煎得香,魚皮香脆,沒有半點腥味。甜品三選一,心太軟&焦糖燉蛋係我最愛!心太軟內裡真係有爆漿既流心朱古力,令人好滿足呀!焦糖燉蛋非常creamy,蛋香味濃,焦糖甜度恰到好處!食哂都品先太甜膩!
原隻既軟殼蟹奉上,睇見都流口水喇!
頭盤各點了芥末薯仔沙律🥗及薯蓉焗田螺!
薯蓉香滑,田螺爽口,正!
沙律加左芥末,清新通鼻又醒神呀!
濃郁既龍蝦湯配香脆既蒜蓉包,味道一流!
龍蝦湯味道濃郁而不鹹,飲完都唔會口渴!
甜品三選一,心太軟&焦糖燉蛋係我最愛!
心太軟內裡真係有爆漿既流心朱古力,令人好滿足呀!