2021-01-21
天氣凍就想打邊爐, 但疲情關係, 一家人出街冇辦法同台打邊爐, 好彩市面上愈來愈多外賣邊爐選擇, 尚鮮火鍋海鮮料理就係其中一間啦!疫情其間雖然冇晚市,但係尚鮮仍然推出火鍋套餐, 400蚊唔洗就有外賣火鍋二人餐啦! 火鍋講求湯底靚, 材料新鮮。喱一點尚鮮做得好好, 自取時見到食材包裝整齊, 蔬菜用保鮮紙包好, 湯底有專用既包裝, 經過一個鐘車程回家後, 材料都仲好新鮮, 個湯仲係熱架。原本以為由於係外賣, 冬瓜湯底應該冇熬湯材料係入面, 但係尚鮮好貼心咁將湯渣, 包括冬瓜, 排骨,姬松茸等等另外用盒裝好, 返屋企後可以自行決定倒唔倒入湯底內再熬。雖然只係二人餐, 但係材料超級多, 有蝦﹑手切安格斯,白鱔片, 自家制四寶丸﹑手工雲吞西菜餃﹑田園盛, 仲有豬皮豬潤, 數都有排數, 兩個女仔真係食唔哂呀~~HAHA成個火鍋餐內最欣賞就是個湯底同埋手切安格斯, 湯底勁甜唔肥膩, 開始時係清湯, 到 吸收埋食材味道, 愈食愈香濃, 到食完之後再飲多啖湯, 超級滿足。手切安格斯同樣牛質上盛, 入口重牛肉味又唔韌, 雪花分佈得好平均, 好同唔好既牛肉真係一食就知道, 連朋友話自己食咩都覺得一樣, 都分
手切安格斯同樣牛質上盛, 入口重牛肉味又唔韌, 雪花分佈得好平均, 好同唔好既牛肉真係一食就知道, 連朋友話自己食咩都覺得一樣, 都分得出喱隻係靚牛xd
398就有喱個邊爐餐,天寒地凍唔洗準備, 仲平過出街食一大截, 下次應該都會再食返喱間啦~