2020-07-04 24 浏览
天后清風街出名多嘢食,今日比我發現到一間性價比超高嘅越南菜。呢度嘅價錢非常親民。幾十蚊就品嚐到正宗越南粉,好吸引呀!🐮火五火車頭牛肉湯河每次都會叫生牛肉湯河,呢個簡直係我至愛,今次就試個升級版,火五火車頭牛肉湯河。份量相當十足,比平時食既大碗得多。當中包括生牛肉,熟牛肉,牛丸同埋扎肉。熱湯浸熟既生牛肉片非常嫩滑,牛肉夠厚有咬口,湯底加入芽菜青檸同幾片九層塔都幾清甜,味道好唔錯!🍗蒜蓉牛油雞翼小食都好出色,雞翼脆卜卜,充滿牛油和蒜香,雖然邪惡,但都係忍不住一隻一隻放入口。凍越南三式冰,淡淡椰香,清香解渴👍🏻整體嚟講餐廳環境,氣氛,食物,價錢都好滿意,另外仲想讚嘅係服務態度都唔錯,老闆同員工都好好笑容,會主動為客人推介菜式👍🏻。

🐮火五火車頭牛肉湯河

🍗蒜蓉牛油雞翼

凍越南三式冰,淡淡椰香,清香解渴👍🏻