餐厅: Horizonte Lounge
资讯:

2022-11-08 1168 浏览
/Horizonte Lounge🇭🇰/#sa佐敦篇 #sa酒店篇 ➖➖➖<酒店rooftop bar 🥰睇尽港九景色>➖➖➖想静静地揾个地方chill 下饮番杯又想坐得舒服睇下景~ 同埋打下卡觉得呢度应该会几岩😍酒吧位于佐敦木的地酒店嘅rooftop 有分为室外室内位置坐室外仲可以望到维港景色、九龙街景可惜当日打八号前夕 室外唔开放😳只好系室内~ 不过都环境好舒适🫶🏻饮品都多选择 亦有几款佐酒小食✨今次饮左其中几款cocktail 每杯cocktail 都有个特别嘅故事 佢地餐牌/介绍都有个QR code 可以睇到详细故事☺️而店员服务态度都好好👍🏻有详细同我地介绍饮品同埋见有需要都会帮手😆➖➖➖1️⃣The water of life 生命之水 $168🌟灵感来自西班牙格林童话寻找生命之水嘅故事树木代表永恒 雀鸟代表快乐幸福三杯之中呢杯最容易入口😆果味突出 用左荔枝水、白酒、自家制pear syrup 、青柠汁、紫罗兰香甜酒同蓝橙皮酒~ 有啲烟雾效果感觉充满生机🥰➖➖➖2️⃣Ingenuity 机智 $168 系一个关于狼同狐狸嘅故事~味道系类似pina colada 咁 用
/Horizonte Lounge🇭🇰/
#sa佐敦篇 #sa酒店篇
<酒店rooftop bar 🥰睇尽港九景色>
想静静地揾个地方chill 下饮番杯
又想坐得舒服睇下景~ 同埋打下卡
觉得呢度应该会几岩😍
酒吧位于佐敦木的地酒店嘅rooftop
有分为室外室内位置
坐室外仲可以望到维港景色、九龙街景
可惜当日打八号前夕 室外唔开放😳

树木代表永恒 雀鸟代表快乐幸福
三杯之中呢杯最容易入口😆果味突出
有啲烟雾效果感觉充满生机🥰

2️⃣Ingenuity 机智 $168
系一个关于狼同狐狸嘅故事~
味道系类似pina colada 咁
用左菠萝汁、椰奶同Malibu 椰子酒
入口较重菠萝同椰奶嘅果味同甜味
杯饮品就好似个井一样 代表狐狸嘅机智
Ingenuity

3️⃣Courage 勇气 $168
卖相好靓 加左烟熏效果🥰👍🏻
但同时酒精浓度最高嘅一杯~
系源自于一个关于屠龙嘅故事
玫瑰代表恶龙嘅鲜血🌹
呢杯有white rum 、利莱红苦艾酒、车厘子甜酒、石榴酒、金巴利酒
虽然有车厘子酒但唔会好重药水味
加左烟熏味道较Smokey ✨

4️⃣Churros $48(HH)/68 (NH) 🌟
有我钟意食嘅churros ☺️
Churros口感酥脆 而且真系好长身~
唔会太甜🤤配朱古力酱系无错!
Churros

➖➖➖
5️⃣Meat and Cheese Board $88/148
有cheddar cheese、金文拔芝士 、莎乐美肠、橄榄🫒 另外有几块饼干~
最钟意金文拔芝士🥰🥰口感软滑 浓度岩岩好
整体份量算多 share 岩岩好✨