話說大食妹捉左我去同佢試呢間 Hand3ag 三文治。呢間位於K11地鐵站出口的韓國食店,我已經路過左N咁多次,其實唔止賣三文治,但佢嘅三文治真係好出位,所以係必定要用黎影相同試食挑戰,點解?因為佢嘅三文治同日本「炒麵三文治」如出一轍,係「澱質質大戰澱粉質」! 🥪歐陸監獄鐵板三文治 HK$54🇮🇹呢款走意式風情,內有「蕃茄醬意式肉丸➕通心粉➕薯餅➕生菜絲➕煎蛋」,口感有脆有軟,味道以蕃茄醬為主調,加上通心粉嘅軟滑口感,食落真係好複雜。🤓食三文治食到好似食緊意大利菜咁,岩哂d懶人趕時間,簡直係「會走路的意式肉丸通心粉」,就算趕返工都可以享受的美食。🥪叉燒拉麵鐵板三文治 HK$56🇯🇵呢款仲更加離哂大譜,佢內有「味噌醬油➕日式叉燒➕拉麵條➕雞蛋➕紫椰菜絲」🤣喂喂喂?咩事?點解個三文治入面會放左碗拉麵係裡面架??? 食落去嘅味道係味噌叉燒拉麵一樣。以咸甜味噌醬汁拉麵味為主調,叉燒反而係其次,好新穎嘅配搭😌呢款又係嚇到小弟目定口呆,挑戰左我對三文治嘅基本認知,原來拉麵係可以用來做餡料,我又上左寶貴嘅一課,佢係「會走路的日式拉麵」。🥪大隻水手鐵板三文治🇺🇸HELLO 🧐乜食菠菜🥬果個唔係叫大力水
話說大食妹捉左我去同佢試呢間 Hand3ag 三文治。

🥪歐陸監獄鐵板三文治 HK$54

🥪叉燒拉麵鐵板三文治 HK$56

🥪大隻水手鐵板三文治
🇺🇸HELLO 🧐乜食菠菜🥬果個唔係叫大力水手咩?
Any肥,呢款三文治係算最正常,用料係「酸青瓜醬➕雞蛋➕菠菜➕吉列雞扒➕紫椰菜」,係一貫的西式又帶點日式的三文治,味道以酸瓜醬的酸甜味為主調,夾雜醬油炸雞扒的咸味,非常正常的口味,硬要說會走路的話,它應該是「會走路的炸雞扒沙律」😇

玫瑰色鮮奶咖啡 $42 (跟餐+$10)
呢杯飲品係夢幻系少女嘅最愛,用黎相機食先絕對非常Alright🥳
基底係「玫瑰花醬➕牛奶➕咖啡➕忌廉➕玫瑰花」,牛奶遇上玫瑰色就自然變成粉紅色,真係靚到爆。
味道飲落去,有清淡嘅花果香,淡淡嘅咖啡味,好香,好適合女生飲住黎食三文治🥪。
男士?我覺得你可以叫返杯正常咖啡,因為你會嫌佢唔夠濃。

我與美食的大合照,真係好澎湃

紅沙冰 $42
我個人覺得你一定要試呢杯飲品,又係一款挑戰人類味蕾嘅佳品。
話說我地有時會飲五青汁,綠色滿滿,呢杯可以叫做「滿江紅」,材料包括「紅甜椒➕草莓➕紅萍果➕檸檬汁」攪拌而成,前調係微辛的紅甜椒味,好搶,跟住就有一陣似奇異果味道嘅酸甜草莓🍓味道,簡直係來回地獄又折返人間,好正,真係必試,無點你🤗 佢個味道真心係好特別

薰衣草洋甘菊花茶 $28
其實女生除左影相之外,都唔好飲咁多凍野,想養生,可以飲呢款花茶,我見現場個個OL都飲熱飲,所以一於試下花茶。
佢個花茶真係超勁嘅薰衣草香氣,暖胃又新清,好鍾意呀😍
飲品又介紹完啦 有興趣就去試下啦

地址 - 尖沙嘴河內道K11藝術博物館商場B2 B226-227號店
2020-09-21