2015-06-14 1924 浏览
成大班人食野真係好難揀嫁! 而放題就其中之一最好既選擇訂左8:45, 早左少少到, 等左十分鐘就入座。店內環境尚算寬廠, 唔似有啲真係逼到你路都行唔到! 成間鋪頭都貼左同"相撲手"呢個名詞相關既poster@@唔理三七廿一, 咩都order左啲先啦! 刺身極速上枱, 賣相唔錯亦有冰底。三文魚都幾厚, 食落幾新鮮!其他魚我本人唔係咁好, 所以無試到, 但朋友話唔腥。另外帶子同馬刀貝都好好味好新鮮, 比三交魚更值得encore!全部人都係甜蝦瘋子, 所以一口氣先order了三十幾隻。估唔到甜蝦上到黎咁驚嚇, 佢既size係成隻手掌咁長!!大家都瘋狂地搶, 好難先影到張相啊哈哈! 甜蝦亦好新鮮, 蝦頭好多羔, 喜歡食蝦羔既朋友必試!! 後來睇返order紙先知呢隻叫"福射甜蝦" , 哈哈好嚇人既名字但好有gimmick!壽司order了唔係好多款色, 因大家都唔想食咁多飯食到飽哂! 所以只order了幾款火灸壽司。火灸和牛,三文魚,蟹柳都唔錯。鵝肝相對就遜色啲, 無外脆內軟既口感。黎放題食生蠔其實都係種挑戰, 挑戰自己個胃@@ 蠔都算大隻, 但竟然無配檸檬同辣椒醬?! 好奇怪喔~幸好蠔都算新
成大班人食野真係好難揀嫁! 而放題就其中之一最好既選擇
放題食生蠔其實都係種挑戰, 挑戰自己個胃@@ 蠔都算大隻, 但竟然無配檸檬同辣椒醬?! 好奇怪喔~幸好蠔都算新鮮, 否則應該入不了口...
除左生蠔仲有焗蠔, 呢個價錢都算抵食! 但焗蠔就細粒好多, 個醬有少少甜, 如果係蒜溶我諗會吸引啲!
羊架係無得就咁order的, 佢會嗌咪話比大家知有羊架推出, 要自己出去排隊拎。羊架睇落唔錯, 大約5成熟, 朋友還拎左更生既3成熟@@ 羊架肉質鮮嫩又多汁, 外脆內軟(外面係面包糠), 如果再酥少少就好啦!
係唔知點解嗌左咁多雞亦既哈哈@@ 但每人兩三隻就KO佢了! 如果落多啲蜜糖燒再甜啲就好啦!
鹽燒海老, 一上枱就聞到好香! 唔會太咸, 肉質都唔會"鞋", 燒到岩岩好, 可以食多幾隻。
甜品都係limited edition, 要舉手先有得拎@@ 焦糖燉蛋唔會太甜, 有雲尼拿香, 如果任食應該會整死個師傅... 最後其實都有雪糕食既, 但得朱古力同芝麻兩隻味, 如果有埋紅豆雲尼拿就好啦!

其實仲有order其他野食既, 但太多不能盡錄啦! 放題黎講呢間都算抵食, 食物質素高又多款色
2015-06-10