2022-11-21
話說每年都會食一次大閘蟹放題,今次諗住揀間未食過嘅所以就揀咗依一間勁夾攝嘅EMAX~本身都覺得睇啲食評好似幾好食咁。所以一早就喺OpenRice度俾咗錢買大閘蟹券諗住食。然後再打咗去餐廳度book咗位嘅,留咗姓名電話幾點等等。當日去到餐廳,見在場咁多位客人都冇人食緊蟹。然後去到我哋話book咗位食大閘蟹放題,點知個女人話應該同事唔會俾你book到嫁wo,應該叫你去第二間度食。然後我哋話我哋已經一早訂咗位同事冇同我哋講話冇得食喎。同埋我好想問點解OpenRice有得買飛然後嗰度又唔提供大閘蟹放題呢?佢話因為大閘蟹供應不足所以要我哋去九龍城。問題係咁點解唔通知個客呢?要我哋山長水遠搭的士入嚟EMAX,然後先話冇得食搵唔到我哋資料?其實應該OpenRice唔好整買飛啦!要人俾咗錢然後呃人嗰度有得食?我見到到依家都仲有飛可以買㗎🙂😉同埋當日同事態度都幾差。做錯嘢唔好意思/對唔住都冇講過!問佢九龍城既邊一間,就淨係講街名我實知係邊一間啊🙂然後我問咗佢三四次佢先同我講間舖頭名,仲要個員工唔係好記得間舖頭叫咩名咁😂仲要由Emax去九龍城,叫我哋快啲去,一尾淨係話搵唔到我哋資料,我哋連電話記錄都俾埋佢
當日去到餐廳,見在場咁多位客人都冇人食緊蟹。
佢話因為大閘蟹供應不足所以要我哋去九龍城。
仲要由Emax去九龍城,叫我哋快啲去,一尾淨係話搵唔到我哋資料,我哋連電話記錄都俾埋佢睇,佢都認係呢一間餐廳既電話,但係mark曬個人資料又話搵唔到資料?黑人問號❓
要人白行一趟,然後又冇禮貌,的士錢都應該要俾返我啦係咪啊?山長水遠EMAX你覺得近?EMAX去九龍城又覺得近?明明聽過電話又話冇聽過,大閘蟹供應不足但係仲有得買飛呃客人?
然後我哋搭的士去到九龍灣間舖,都聽到個老闆娘係咁話彈晒啲客比佢有冇搞錯🙂🙂🙂