2023-10-19
同大閘蟹嘅約會🥰又到左食大閘蟹嘅季節🦀媽媽我係超級fans ✌🏻每年必食啊💞見到旺角東家樂坊呢間火鍋店有大閘蟹食😋緊係要去食喇😍Go go go 😜除咗火鍋🍲大閘蟹🦀仲有海鮮拼盤🦞🦐🐠雞褒🐔同甜品🍮好誇張😂真係發達🤭我哋食到捧住個肚走😆🥢餐廳職員好詳細會解釋點樣開始食有啲咩食☺️一入座就會上小食😉有沙律🥗麻辣皮蛋😗手打墨魚餅🐙墨魚餅好彈牙😌仲咬到啖啖墨魚肉☺️🥢食完小食會上雞褒🐔🍲雞褒可以因應自己嘅口味調教辣度🌶️我哋叫左小辣☺️雞褒好濃郁😚雞脾肉好嫩好滑🍗配菜有豆卜🫘洋葱🧅香菜🌿職員會過嚟幫你炒⏲️10分鐘左右就食得🥄🥢最期待環節✨大閘蟹大閘蟹有四式▶️分別為清蒸♨️台式麻辣🌶️秘製鹽焗🧂玫瑰露花雕醉大閘蟹🥃餐廳提供4️⃣種両數可以選擇💁🏻♀️我哋揀左3-4両套餐🍴蟹公4両😚蟹乸3両半😚唔好講笑🥹每隻蟹都爆膏😱又肥美🤤真係好爽😂🥢食完蟹直接去海鮮拼盤🍱超震撼拼盤😋有魷魚🐙鮑魚🦪貴妃蚌🐚扇貝🍥鋪滿烏冬☺️粉絲😚蔬菜等🥬仲有大量蒜蓉喺面頭🧅好香啊🥰海鮮新鮮好鮮甜🤪啲烏冬同粉絲索曬啲汁💦忍唔住清曬盤🤭🥢未完😆食完咁多野仲有其他😉餐枱上有小食紙可以自己落order 😝我哋試左蟹油多春魚🐟蟹粉蝦丸🦐蟹粉水餃🥟每款都
同大閘蟹嘅約會🥰
唔好講笑🥹每隻蟹都爆膏😱又肥美🤤真係好爽😂
🥢食完蟹直接去海鮮拼盤🍱
海鮮新鮮好鮮甜🤪啲烏冬同粉絲索曬啲汁💦忍唔住清曬盤🤭
🥢未完😆食完咁多野仲有其他😉
餐枱上有小食紙可以自己落order 😝我哋試左蟹油多春魚🐟蟹粉蝦丸🦐蟹粉水餃🥟每款都有滿滿嘅蟹肉😌超正💕
另外仲有蟹粉粥✅蟹粉糯米飯✅蟹粉時菜等☺️應有盡有💯
🥢餐廳提供陳年花雕🍷食完蟹飲返杯真係好唔錯👍🏻