2020-11-30
趕及大閘蟹季節的尾巴食個大餐🦀其實冇食開但俾大家燒到我都要試下係咪真係咁正😆揀左呢間豐富的大閘蟹套餐 有成7個菜式都只係$394(會員價但可即場做會員)當然加一茶芥後都要$500但都係好抵食不過抵食代價就係無得慢慢享受😥餐廳午市都要做兩輪生意基本上係大閘蟹版的光速餐一坐底已經上了第一二度菜上菜速度拍得住茶餐廳 未食完下兩度菜已到一食完一樣野已速速被收碟再加上拆蟹比較哩hea 拆得慢又食唔切成個過程感覺趕頭趕命 完全係澳牛式用餐茶餐廳食個常餐就話可以快靚正姐食蟹咁chur真係好辛苦食到尾我地真係極速灌個薑茶湯丸落肚就要起身走人食大閘蟹餐食到咁真係有點兒狼狽其實你個餐有咁多度菜仲要有蟹就預多少少時間俾客人食啦😒講返食物▪️前菜併盤全部都幾好食,特別係個煙燻溏心蛋,煙燻味好香好濃好正▪️蟹皇翅真材實料,大大碗有翅有蟹肉唔錯▪️元貝芙蓉蟹斗,大量蟹膏下面係蛋白,加少少醋食超好味,帶出哂蟹鮮味又有滑滑蛋白▪️清蒸公蟹當然係主角,蟹膏冇我想像中咁多但味道香濃,又唔算好漏,蟹肉鮮甜 但拆蟹新手表示拆到手軟😂▪️蟹粉鮮蝦鍋巴好香脆,有大大隻蝦係好食既,但早早上菜到我有時間食已經放涼了😅▪️蟹粉鮑魚撈飯直程係唔夠時
其實冇食開但俾大家燒到我都要試下係咪真係咁正😆
揀左呢間豐富的大閘蟹套餐 有成7個菜式
都只係$394(會員價但可即場做會員)
當然加一茶芥後都要$500但都係好抵食
食到尾我地真係極速灌個薑茶湯丸落肚就要起身走人
食大閘蟹餐食到咁真係有點兒狼狽
其實你個餐有咁多度菜仲要有蟹就預多少少時間俾客人食啦😒
講返食物
▪️蟹皇翅真材實料,大大碗有翅有蟹肉唔錯
▪️蟹粉鮑魚撈飯直程係唔夠時間食,所以冇comment
▪️薑汁芝麻湯圓其實好好味,湯圓軟糯出色,薑湯夠薑啱哂食完咁寒涼的蟹暖一下胃,但當然被不停追趕下只能快吞,幾好食都無用🙄