2021-10-05 474 浏览
身為街坊嘅我,見證住哩個鋪位由間地產鋪變成間靚靚餐廳,而且日日返工都會經過,今日終於同屋企人去試下喇~估唔到間餐廳都幾大,餐廳除左餐檯及座位,仲有一個幾大嘅位置擺賣水族用品,侍應帶我地行入去餐廳最入嘅位置坐,睇落去應該可以間間房出黎,製造一個私人空間。午市套餐都係以意粉及薄餅為主食,跟沙律同一杯餐飲,轉咖啡/其他特飲就有半價優惠跟餐嘅沙律正正常常啦,冇咩驚喜都好合理,我幾鍾意啲沙律醬,酸酸甜甜咁好清新。話說屋企人叫左個雞脾菇沙律,$78都係哩啲沙律菜+煮到熱辣辣嘅雞脾菇放面,咁當然大碟好多啦(唔記得影相😅),屋企人係有啲啲失望,覺得啲菜好似唔係超級新鮮咁,不過我個人覺得冇問題😛哩杯玫瑰咖啡其實都幾香甜,都算滑嘅,拉花有又幾靚咁🤣🤣 我都知加左奶同額外嘅味道就唔係太會飲到原本咖啡嘅味道㗎喇,下次先試下佢嘅齋啡啦☕️屋企人叫左杯americano, 我冇試飲唔知味道,但係屋企人冇落糖都飲得曬咁大大杯,所以我諗應該唔會太苦,同埋望落去都唔似好濃咁,味道應該是OK的~屋企人揀左哩個炸蝦肉丸意粉,聽佢講啲炸蝦係幾唔錯嘅~我叫左哩個蒜香大蝦意粉,我個人係幾鍾意哩間餐廳啲意粉嘅質感,好彈牙爽口😆😆 意

跟餐沙律

Rose  latte

Americano

屋企人揀左哩個炸蝦肉丸意粉,聽佢講啲炸蝦係幾唔錯嘅~

我叫左哩個蒜香大蝦意粉,我個人係幾鍾意哩間餐廳啲意粉嘅質感,好彈牙爽口😆😆 意粉唔算話超濃蒜香好惹味果啲,味道中規中矩啦,係口感取勝😁

總括黎講食物質素都不過不失啦,價錢唔係超貴,但都唔能夠話好抵食咁;店內環境係非常之OK,坐得舒服,服務好好,員工個個都好友善,我諗喔遲啲都會再幫襯嘅😆😆
跟餐沙律