TigerWong3942
TigerWong3942
2020-10-10
2K 浏览
关注
之前聽講灣仔開左間日式鐵板漢堡扒店,一直都想去試,今日終於有機會試到

入到去一坐低,餐廳同事就會放上主餐牌同Lunch Set Menu,而且仲好主動向我地一一推介,好貼心 仲會好細心咁同我地講解menu上面唔同套餐嘅特色之處 好似我呢D選擇困難證嘅人,聽完介紹都做唔到決擇嘅人,餐廳同事又會好細心咁觀察到,好快咁比到建議我地,考慮到我地同行三人,建議我地每人都可以點唔同嘅餐,盡可能比我地試到唔同嘅美食 好感動

炸雞小食好有驚喜,個人建議檸檬汁可以唔洗唧都得,因為本身已經有七味粉調味,可以先食一啖原味,之後再試一啖沾左一個有香草嘅汁(本人唔太清楚係咩汁),就會發覺意外嘅夾味

食得差唔多之後就上主菜了
招牌漢堡扒上菜時錫紙係包住,但係有專人係客人面前切開,D汁慢慢流落鐵板到,聽到啲滋滋聲,真係夠曬吸引
TAJIMAYA 招牌漢堡扒

之後就上埋另一份,聽餐廳員工講,當中包含有三種芝士,對於我呢D芝士控黎講, 簡直就係天堂, 趁熱切開裏面啲肉仲係粉嫩粉嫩的

燉煮芝士漢堡扒

之後再繼續黎一個香煎北海道夢之大地豚 西冷扒, 聽職員講係用日本黑毛豬, 認真夠講究, 除咗要試必然嘅漢堡扒,本人對於呢個西冷扒都幾推薦
香煎北海道夢之大地豚西冷扒

食完主菜之後,餐廳職員有主動推介另一款 美食, 就係一個叫圓圓鮮蕃茄沙律嘅菜品, 聽職員介紹係用咗梅酒浸24小時之後嘅成品, 師父嘅用心製作當然要好好品嚐。
賣相可愛,食落口清清涼涼, 就真係好似職員所講嘅咁,當甜品食都一流呀

赞好
检举